Grillad entrecôte med sötpotatis och kimchimajonnäs

Foto: Briska
Grillad entrecôte med sötpotatis och kimchimajonnäs
22 ingredienser
1 h
En härlig sommarrätt där den mörkare cidern Svarta Vinbär passar bra som ett komplement till rött vin.
Ingredienser
Marinerad entrecôte
- 700 g entrecôte, skuren i fyra skivor
- 2-3 klyftor vitlök, finhackade
- 1 msk japansk soja
- 0,5 tsk salt
- 1 dl olja (raps- eller olivolja)
- 2 msk teriyakisås
- salt
- malen svartpeppar
Ugnsrostad sötpotatis
- 2 sötpotatisar
- 3 msk olja, neutral rapsolja eller olivolja
- flingsalt
Kimchimajonnäs
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk vinäger
- 3 dl olja, neutral
- 2 krm salt
- 1 dl kimchi
Broccolini, sockerärtor och bönor
- 1 ask broccolini (eller en broccoli)
- 75 g sockerärtor
- 1 dl edamamebönor
- salt
- malen svartpeppar
- smör (till stekning)
Gör så här
Marinerad entrecôte
- Blanda vitlök, soja, salt och olja. Vänd skivorna i marinaden och lägg köttet och marinaden i en plastpåse i minst 1 timme.
Ugnsrostad sötpotatis
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och skär sötpotatisen i klyftor.
- Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över oljan. Sätt in i ugnen 15–20 minuter.
- Strö sedan över flingsalt.
Kimchimajonnäs
- Lägg dijonsenap, vinäger, ägg och olja i en mixerkanna. Mixa ihop allt med en mixerstav. Tillsätt salt.
- Häll av vätskan från kimchin och pressa ur den sista vätskan.
- Finhacka eller mixa kimchin och blanda sedan ner den i majonnäsen, mixa eventuellt lite till.
Broccolini, sockerärtor och bönor
- Koka upp lättsaltat vatten och lägg i broccolin. Låt koka upp och lägg i sockerärterna. Häll av vattnet och lägg grönsakerna i iskallt vatten.
- Häll av vattnet och stek alla grönsakerna i lite smör samt salta och peppra.
Servering
- Lyft upp köttet ur marinaden och grilla på båda sidor tills köttet fått fin färg. Salta, peppra och pensla över teriyakisåsen.
- Servera entrecôten med sötpotatis, kimchimajonnäs och grönsakerna. Garnera med färska örter, t.ex. koriander eller timjan.
TIPS!