Grillad entrecôte med sötpotatis och kimchimajonnäs

Grillad entrecôte med sötpotatis och kimchimajonnäs

22 ingredienser

1 h

En härlig sommarrätt där den mörkare cidern Svarta Vinbär passar bra som ett komplement till rött vin.

Tips från Briska!
Briska Svarta vinbär

Tips från Briska!

Servera gärna med Briska Svarta Vinbär Alkoholfri 0,5%.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Marinerad entrecôte

  • 700 g entrecôte, skuren i fyra skivor
  • 2-3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 msk japansk soja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl olja (raps- eller olivolja)
  • 2 msk teriyakisås
  • salt
  • malen svartpeppar

Ugnsrostad sötpotatis

  • 2 sötpotatisar
  • 3 msk olja, neutral rapsolja eller olivolja
  • flingsalt

Kimchimajonnäs

  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • 3 dl olja, neutral
  • 2 krm salt
  • 1 dl kimchi

Broccolini, sockerärtor och bönor

  • 1 ask broccolini (eller en broccoli)
  • 75 g sockerärtor
  • 1 dl edamamebönor
  • salt
  • malen svartpeppar
  • smör (till stekning)

Gör så här

Marinerad entrecôte

  1. Blanda vitlök, soja, salt och olja. Vänd skivorna i marinaden och lägg köttet och marinaden i en plastpåse i minst 1 timme.

Ugnsrostad sötpotatis

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och skär sötpotatisen i klyftor.
  3. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över oljan. Sätt in i ugnen 15–20 minuter.
  4. Strö sedan över flingsalt.

Kimchimajonnäs

  1. Lägg dijonsenap, vinäger, ägg och olja i en mixerkanna. Mixa ihop allt med en mixerstav. Tillsätt salt.
  2. Häll av vätskan från kimchin och pressa ur den sista vätskan.
  3. Finhacka eller mixa kimchin och blanda sedan ner den i majonnäsen, mixa eventuellt lite till.

Broccolini, sockerärtor och bönor

  1. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i broccolin. Låt koka upp och lägg i sockerärterna. Häll av vattnet och lägg grönsakerna i iskallt vatten.
  2. Häll av vattnet och stek alla grönsakerna i lite smör samt salta och peppra.

Servering

  1. Lyft upp köttet ur marinaden och grilla på båda sidor tills köttet fått fin färg. Salta, peppra och pensla över teriyakisåsen.
  2. Servera entrecôten med sötpotatis, kimchimajonnäs och grönsakerna. Garnera med färska örter, t.ex. koriander eller timjan.
TIPS!
Fler tips!
Briska 3 somriga snittar till festen

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda recept med Briska Cider.

Läs mer