Grillad entrecôte med fransk sås och färsk pasta

Grillad entrecote, serveras med fransk sås och färsk pasta
Foto: TV4

Grillad entrecôte med fransk sås och färsk pasta

Av: Tobias - STHLM

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

45m

Grillad entrecôte serveras med färsk pasta och gräddsås med två sorters senap.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 600 g entrecôte
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3-4 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk vetemjöl
  • 0,5 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 215 g dijonsenap
  • 200 g mild senap
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka basilika
  • 400-500 g färsk pasta

Gör så här

Sås

  1. Häll upp vattnet i en stekpanna och lägg i buljongen.
  2. Koka upp och låt småkoka 10-15 min.
  3. Tillsätt senapen och grädden - rör om.
  4. Rör ut mjölet i lite mjölken, se till att det inte blir några klumpar.
  5. Öka värmen så att det kokar ordentligt, häll i mjölblandningen.
  6. När såsen fått en tjockare konsistens sänk värmen och låt det småputtra i 5 min.
  7. Hacka persilja och basilika, lägg i pannan precis innan du tar av den från spisen.
  8. Känns det som för lite pastasås häll i lite grädde till.

Entrecôte

  1. Grilla köttet i 4 skivor ca 1,5 cm tjocka. 2-3 min på varje sida för perfekt resultat.

Pasta

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackning.

Servering

  1. Lägg upp pastan på tallrikar, häll över rikligt med sås och toppa med entrecôten.