Grillad entrecôte med grönsaksbiffar

Grillad entrecôte med grönsaksbiffar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillad entrecôte med grönsaksbiffar

13 ingredienser

Till stekta eller grillade skivor av entrecôte passar det bra att servera grönsaksbiffar och allehanda roliga tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor entrecôte à 125-150 g
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, att steka i

Grönsaksbiffar:

  • 450 g potatis, kokt
  • 225 g brysselkål, kokt
  • 100 g gul lök
  • 25 g smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 3 msk neutral olja

friterade lökringar

  • champinjoner, stekta
  • grillade tomater

Gör så här

  1. Grönsaksbiffar: Skala och hacka löken. Mosa potatisarna och smöret, blanda och krydda med salt och peppar. Riv brysselkålen. Blanda ner löken och brysselkålen i potatismoset. Forma fyra runda biffar.
  2. Krydda köttskivorna med salt och peppar. Stek grönsaksbiffarna 6 minuter per sida på låg värme tills de fått fin, gyllenbrun färg. Stek eller grilla och köttskivorna 3 minuter per sida på medelvärme. Servera med tillbehören.