Grillad citronfisk med sötpotatispommes och limemajonnäs

Grillad citronfisk med sötpotatispommes och limemajonnäs
Foto: Köket

Grillad citronfisk med sötpotatispommes och limemajonnäs

15 ingredienser

75 m

En fräsch och grillad variant av fish and chips! Citronmarinerad torsk, pommes frites på sötpotatis och limemajonnäs.

Ingredienser

portioner

Sötpotatispommes

  • 2 sötpotatisar
  • 0,75 dl majsstärkelse
  • neutral olja
  • salt

Grillad fisk

  • 4 vit fisk, filéer
  • 2 msk neutral olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, skal och saft
  • salt
  • peppar

Limemajonnäs

  • 2 dl Hellmann's majonnäs
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • salt

Servering

  • sallad
  • ev koriander, till garnering

Gör så här

Sötpotatispommes

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Skär upp potatisen i stavar och lägg i kallt vatten, minst 30 minuter så stärkelsen försvinner. Plocka upp sötpotatisen och blanda runt med majsstärkelsen så det fördelas jämnt. Lägg ut potatisen på en plåt, ringla över olja och krydda med salt. Rosta i ugnen i ca 30 minuter eller tills pommes frites fått fin färg.

Grillad fisk

  1. Blanda olja med en pressad vitlöksklyfta och citronen. Låt fisken marineras i ca 20 minuter. Förbered under tiden en grill.
  2. Placera gärna fisken i ett grillhalster och grilla tills genomstekt.

Limemjaonnäs

  1. Riv lite skal från limen och blanda med majonnäs. Smaka av med limesaft och salt.
  2. Servera allt tillsammans med lite sallad eller spenat.