I samarbete med Hellmann's

Grillad citronfisk med sötpotatispommes och limemajonnäs

3 röster
75 m
4
Grillad citronfisk med sötpotatispommes och limemajonnäs
Foto: Köket
75 m
4
4 portioner

Du behöver

Sötpotatispommes

  • 2 sötpotatisar
  • 0,75 dl maizena
  • neutral olja
  • salt

Grillad fisk

  • 4 filéer vit fisk
  • 2 msk neutral olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, skal och saft
  • salt och peppar

Limemajonnäs

  • 2 dl Hellmann's majonnäs
  • 1 lime, skal och saft
  • salt

Servering

  • sallad
  • eventuellt koriander, till garnering

Gör så här

  1. Sötpotatispommes
    Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Skär upp potatisen i stavar och lägg i kallt vatten, minst 30 minuter så stärkelsen försvinner. Plocka upp sötpotatisen och blanda runt med majsstärkelsen så det fördelas jämnt. Lägg ut potatisen på en plåt, ringla över olja och krydda med salt. Rosta i ugnen i ca 30 minuter eller tills pommes frites fått fin färg.
  3. Grillad fisk
    Blanda olja med en pressad vitlöksklyfta och citronen. Låt fisken marineras i ca 20 minuter. Förbered under tiden en grill.
  4. Placera gärna fisken i ett grillhalster och grilla tills genomstekt.
  5. Limemjaonnäs
    Riv lite skal från limen och blanda med majonnäs. Smaka av med limesaft och salt.
  6. Servera allt tillsammans med lite sallad eller spenat.
12 april 2018

Fler goda recept