Blomkål i tjocka skivor eller "blomkåls-steak" passar utmärkt att lägga på grillen. Antingen som ett tillbehör till kött eller som här serverad med ett fluffigt, vispat parmesan- och timjansmör, linssallad samt rostad potatis.
Tvätta potatisen och lägg på en plåt. Tillaga i ugnen ca 20 minuter.
Hacka hälften av timjanen. Tillsätt den hackad timjan, pressad vitlök och finriven parmesan i smöret. Krydda med salt och peppar. Vispa smöret fluffigt med elvisp.
Smaka ev av med lite citronsaft.
Skölj linserna noggrant i kallt vatten. Blanda linserna med olivolja, citronsaft, finrivet citronskal, salt och peppar.
Ansa och skiva purjon mycket tunt. Blanda ner purjo och spenat i linserna.
Skär blomkålen i tjocka skivor. Pensla båda sidorna med matolja. Grilla dem till blomkålsskivorna har fått fin färg på båda sidorna.
Servera blomkålen med vispat smör, potatis och linssallad.