Grillad biff med BBQ-kryddsmör och majs

koket.se
Grillad biff med BBQ-kryddsmör och majs
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Grillad biff med BBQ-kryddsmör och majs

13 ingredienser

Nygrillad biff som serveras med grillad majskolv och ett kryddigt vitlökssmör.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Bbq-smör

  • 150 g smör
  • 2 msk rökt paprikapulver
  • 4-5 klyftor vitlök
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk malda korianderfrön
  • 1 tsk chiliflakes

Kött och majs

  • 3-4 tjocka skivor biff (gärna med kappa)
  • 4 majskolvar, förkokta
  • olja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • citron, att grilla
  • romansallad, till servering

Gör så här

  1. Börja med smöret. Rosta de torra kryddorna i en torr stekpanna tills det börjar dofta gott om dem. Låt svalna och blanda med riven eller pressad vitlök.
  2. Blanda med smör, salt och peppar tills allt är ordentligt blandat. Ställ in i kylen ett par timmar tills smöret ska serveras, alternativt rulla in det i smörpapper och förvara i frysen.
  3. Gnid in kolvarna med olja och krydda med salt. Lägg dem över indirekt värme på grillen och grilla tills majsen är mjuk och fått en gyllenbrun färg. Kom ihåg att vrida på majskolven under tiden så den får jämn färg runtom.
  4. Gnid in köttet med lite olja och salta och peppra på båda sidor. Grilla biffen över riktigt het glöd ca 1-2 minuter på varje sida beroende på hur tjock biffen är. Grilla citronhalvor. Ta bort biffen från grillen och låt den vila under tiden du grillar färdigt majskolvarna. (men gärna 5 minuter) Lägg tillbaka biffarna på grillen, över het glöd, i ca 30 sekunder på varje sida så biffen blir varm igen. Servera biffen genast med grillad majs och bbq-smör.