Börja med smöret. Rosta de torra kryddorna i en torr stekpanna tills det börjar dofta gott om dem. Låt svalna och blanda med riven eller pressad vitlök.
Blanda med smör, salt och peppar tills allt är ordentligt blandat. Ställ in i kylen ett par timmar tills smöret ska serveras, alternativt rulla in det i smörpapper och förvara i frysen.
Gnid in kolvarna med olja och krydda med salt. Lägg dem över indirekt värme på grillen och grilla tills majsen är mjuk och fått en gyllenbrun färg. Kom ihåg att vrida på majskolven under tiden så den får jämn färg runtom.
Gnid in köttet med lite olja och salta och peppra på båda sidor. Grilla biffen över riktigt het glöd ca 1-2 minuter på varje sida beroende på hur tjock biffen är. Grilla citronhalvor. Ta bort biffen från grillen och låt den vila under tiden du grillar färdigt majskolvarna. (men gärna 5 minuter) Lägg tillbaka biffarna på grillen, över het glöd, i ca 30 sekunder på varje sida så biffen blir varm igen. Servera biffen genast med grillad majs och bbq-smör.