Servera gärna med Briska Rosécider Alkoholfri 0,5%.
Läs mer
Ingredienser
Glass
4 dl vispgrädde
100 g färskost
1 burk kondenserad mjölk sötad
0,5 tsk vaniljpulver
Hallonkolasås
225 g frysta hallon
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
Servering
1 ananas
kokoschips
Gör så här
Glass
Vispa grädden och färskosten till mjuka toppar med elvisp. Tillsätt sötad kondenserad mjölk och vaniljpulver och vispa lite till.
Häll upp glassmeten i en brödform eller annan form som rymmer ca 1,5 liter. Täck över glassen och låt den stå i frysen i minst 4 timmar. Ta fram glassen 15 minuter innan servering så den får mjukna lite.
Hallonkolasås
Lägg ner hallonen i en kastrull och låt sjuda några minuter. Lägg hallonen i en finmaskig sil över en bunke och passera hallonen med hjälp av en sked.
Lägg tillbaka hallonpurén i kastrullen tillsammans med grädde, strösocker och sirap. Låt sjuda tills såsen börjar tjocka, ca 5-10 minuter. Tänk på att såsen tjocknar ytterligare när den svalnat.
Servering
Skär ananasen i 6 klyftor och lägg på grillen tills de fått lite färg och mjuknat. Servera tillsammans med hallonkolasåsen, en kula glass, kokoschips och gärna en Briska rosécider alkoholfri 0,5%.