Grillad ananas med vaniljglass och hallonkolasås

Grillad ananas med vaniljglass och hallonkolasås

10 ingredienser

45 min + tid i frys

Lägg efterrätten på grillen! Den här desserten blir magiskt god och svalkande - busenkel hemgjord vaniljglass med hallonkolasås och grillad ananas.

Tips från Briska!
Briska Rosécider Alkoholfri 0,5%.

Tips från Briska!

Servera gärna med Briska Rosécider Alkoholfri 0,5%.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Glass

  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g färskost
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Hallonkolasås

  • 225 g frysta hallon
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap

Servering

  • 1 ananas
  • kokoschips

Gör så här

Glass

  1. Vispa grädden och färskosten till mjuka toppar med elvisp. Tillsätt sötad kondenserad mjölk och vaniljpulver och vispa lite till.
  2. Häll upp glassmeten i en brödform eller annan form som rymmer ca 1,5 liter. Täck över glassen och låt den stå i frysen i minst 4 timmar. Ta fram glassen 15 minuter innan servering så den får mjukna lite.

Hallonkolasås

  1. Lägg ner hallonen i en kastrull och låt sjuda några minuter. Lägg hallonen i en finmaskig sil över en bunke och passera hallonen med hjälp av en sked.
  2. Lägg tillbaka hallonpurén i kastrullen tillsammans med grädde, strösocker och sirap. Låt sjuda tills såsen börjar tjocka, ca 5-10 minuter. Tänk på att såsen tjocknar ytterligare när den svalnat.

Servering

  1. Skär ananasen i 6 klyftor och lägg på grillen tills de fått lite färg och mjuknat. Servera tillsammans med hallonkolasåsen, en kula glass, kokoschips och gärna en Briska rosécider alkoholfri 0,5%.
TIPS!
Fler tips!
Briska Grillad fläskfilé med senapsdressad potatissallad

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda recept med Briska Alkoholfri Cider.

Läs mer