Grilla vego - 5 enkla tips!

När det vankas varmare väder åker grillen fram! Trevliga grillkvällar med familj och vänner är en av höjdpunkterna med våren och sommaren.
Här har vi samlat 5 tips som gör det enkelt för dig att göra grillkvällen lite mer vegetarisk.

Sallader och tillbehör

En krämig potatis- eller pastasallad går alltid hem som ett tillbehör till grillkvällen eller till picknicken - och ett perfekt sätt att dryga ut med om man är många. 

Krämiga sallader går smidigt att förbereda dagen innan och toppa sedan salladen med olika frön, nötter eller torkade bär - det blir både dekorativt och gott. 

Krämig potatissallad med örter och vitlök 

Coleslaw med dijonsenap och äpple

Krämig pastasallad 

Variera med såser! 

En god sås är ett måste och förhöjer vilken grillad rätt som helst!  Såser går att variera i all oändlighet och du kan hur enkelt som helst svänga ihop en kall sås med Planti Greek Style Gurt och lite färska örter, salt och peppar. Eller varför inte bara en klick rakt ur förpackningen?

Bjud på en såsbuffé med Klassisk tzatzikiVego bearnaise och Krämig rödbetshummus.

Vegetariska burgare

Hamburgaren är en riktig klassiker att lägga på grillen. Prova att byta ut burgaren till exempelvis vegoburgare, portabellosvamp eller ett par skivor halloumi. Tillsätt en god kall sås, sallad, lök, tomat och grillat bröd. Låt kreativiteten flöda och bygg din grillade vego-burgare helt enligt din egen smak. 

Rödbetsburgare med vitlökssås

Grilla grönsaker 

I stort sett kan du grilla vilka grönsaker som helst. Grönsaker får ett helt nytt liv när de grillas och den goda grillsmaken är oslagbar! Ett uppskattat tips är att grilla grönsakerna på spett, bara pensla dina grönsaker med olivolja, salt och peppar och även lite vitlök och färska örter om så önskas.

Kolgrillade grönsaker

Prova att använda grönsaker såsom potatis, sötpotatis, lök, vitlök och majs. Slå in varje potatis och lök individuellt, utan att ta bort skalet, i aluminiumfolie och lägg ner paketet direkt på den glödande kolen. 

Grönsaken tillagas då på hög värme samtidigt som den skyddas av folien. Grönsaken får ett krispigt skal, med en otroligt god smak från kolen, och samtidigt blir alldeles mjuk inuti. 

Djupa och härliga smaker av grillat blir extra gott med en klick smör eller olivolja, samt generöst med flingsalt. Eller bäst av allt, en kall och krämigt god klick Planti Greek Style gurt!

Goda recept med Planti

POPULÄRT
Smakrik linsgryta
Krämig svampgryta
Beluga bolognese
ENKELT
Planti Snabb och krämig tomatsoppa
ENKELT
Het vegetarisk korvgryta med bönor
ENKELT
Pasta med linsbbolognese
POPULÄRTENKELT
Krämig italiensk pastasallad
Krämig tacopasta Planti
POPULÄRTENKELT
Snabb och god vegolasagne
Planti Vego bearnaise
POPULÄRT
Planti Rårakor med tångkaviar och gurt
POPULÄRT
Planti Vego skagenröra med tofu och tångkaviar
ENKELT
Planti pastasås med champinjoner
Planti Rödbetsburgare med vitlökssås
ENKELT
Vego carbonara med rökig tofu
Planti Klassisk tzatziki
20 m + tid i kyl
POPULÄRTENKELT
Planti snabb och krämig matvete-otto med zucchini
POPULÄRTENKELT
Vegetarisk dragongryta med ris
Planti Krämig rödbetshummus
ENKELT
Planti Vegetarisk currybaguette med tofu