Grilla kött - se & gör

koket.se
Grilla kött - se & gör
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Grilla kött - se & gör

3 ingredienser

Att få köttet perfekt grillat kan vara en konst. Jennie Walldén visar här steg för steg hur du gör för att få luffarbiff perfekt tillagad. Luffarbiff, även kallat flat iron steak, är den näst möraste styckdetaljen.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

  • luffarbiff
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Salta och peppra köttbiten på båda sidor.
  2. Grilla köttet direkt över glöden på grillen. Håll inte på och flytta runt köttet, låt det grillas cirka 2-3 minuter på varje sida. Det är svårt att ange en generell tid för all köttgrillning - men tjockleken och värmen på grillen är avgörande för hur lång tid det tar. Servera helst luffarbiff medium rare - en innertemperatur på 52 grader. När ni grillar skivat nötkött, då behövs inte locket på grillen för det går så fort.
  3. Låt alltid köttet vila i minst 5 minuter innan det skivas upp. Skär alltid av fibrerna när ni skivar upp kött. Lycka till med att grilla luffarbiff!