I samarbete med ViktVäktarna

Griljerad lax

10 röster
20 m.
8
ViktVäktarnas griljerade lax
Foto: ViktVäktarna

Att griljera lax är både enkelt och så himla gott! Perfekt alternativ till den griljerade julskinkan.

SmartPoints per portion: 1

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

Visa mer
20 m.
8

Du behöver

  • 1 färsk laxsida (ca 1,5 kg)
  • 1 äggula
  • 3 msk senap, sötstark
  • 1 msk dill
  • 0,5 dl ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg lax på en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop äggula, senap och dill och pensla på laxen. Strö över ströbröd.
  3. Ställ in i ugn ca 15 minuter tills griljeringen fått fin färg och laxen är klar.
Tips!
ViktVäktarnas grönkålssallad
12 december 2017

Laddar fler recept