• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Griljerad lax

ViktVäktarnas griljerade lax
Foto: WW ViktVäktarna
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

Griljerad lax

3 steg att laga

5 ingredienser

20 m.

Att griljera lax är både enkelt och så himla gott! Perfekt alternativ till den griljerade julskinkan.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Ingredienser

8 portioner
  • 1 laxsida [ca 1,5 kg]
  • 1 äggula
  • 3 msk sötstark senap
  • 1 msk dill
  • 0,5 dl ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg lax på en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop äggula, senap och dill och pensla på laxen. Strö över ströbröd.
  3. Ställ in i ugn ca 15 minuter tills griljeringen fått fin färg och laxen är klar.
Tips!
ViktVäktarnas grönkålssallad

Fler tips från WW ViktVäktarna