Kyckling i whiskysås

Kyckling i whiskysås
Foto: TV4

Kyckling i whiskysås

Av: Greta - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

En enkel favoriträtt med soltorkade tomater och potatismos med parmesan.

Gretas vintips: Mousserande vin eller Veuve Clicquot Ponsardin.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg färsk kycklingfilé
  • 1 dl soltorkade tomater

Whiskysås

  • 0,5 dl soja
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl whisky

Potatismos med parmesan

  • 1 kg fast potatis
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Skiva kycklingen i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnsfast form.
  2. Hacka soltorkade tomater och strö dem över kycklingen.

Whiskeysås

  1. Blanda soja, vispgrädde och whiskey i en skål.
  2. Häll såsen över kycklingen och ställ in det i ugnen i 200 grader ca 30 minuter.

Potatismos med parmesan

  1. Koka potatisen mjuk, ca 20 minuter i hälften mjök hälften vatten.
  2. Häll av potatisen och blanda i mjölk, smör och den rivna parmesanen
  3. Servera med valfria grönsaker.