Green taco med chiliskav av fransyska och guacamole

30 m
4

Green taco serveras i salladsblad istället för i tacoskal. I det här receptet fyller du din gröna taco med chiliskav av fransyska, guacamole, rödlök, koriander och jalapeño. Hett, fräscht och riktigt gott!

Tips! Det är lättare att skära köttet till skav när det är tinat till hälften, så frys in det dagen innan det ska serveras, och låt det tina till hälften i kylskåp.

17 november 2016
30 m
4

Du behöver

Chiliskav

  • 600 g fransyska
  • 1-2 msk rapsolja
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 dl vatten

Guacamole

  • 2 avokador
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 tomat, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 msk limesaft, färskpressad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, malen

Servering

  • blad av hjärtbladssallad eller grönsallad
  • tomater
  • rödlök, tunt skivad
  • färsk koriander
  • jalapeño, skivad
  • gräddfil

Gör så här

  1. Chiliskav
    Frys in köttet, ta det ur frysen och låt det tina ett par timmar tills det är halvtinat. Skär det till skav i millimetertunna skivor med hjälp av en vass kniv. Hetta upp en stekpanna med olja och stek köttet tillsammans med chili, vitlök, lök, tomatpuré och kryddor i två omgångar. Stek i några minuter, tillsätt vatten och fortsätt att steka tills vattnet har kokat bort.
  2. Guacamole
    Mosa fruktköttet från avokadorna med en gaffel, tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät blandning, använd stavmixer.
  3. Servering
    Servera köttet som green taco i salladsblad och låt gästerna själva fylla med sina favorittillbehör, guacamole, tomat, rödlök, jalapeño eller gräddfil. Strö över koriander.
Kommentera receptet

Fler goda recept