Gratinerade pilgrimsmusslor 
med ”svarta pärlor”

POPULÄRT
Gratinerade pilgrimsmusslor 
med ”svarta pärlor”
Foto: TV4

Gratinerade pilgrimsmusslor 
med ”svarta pärlor”

Av: Marianna - Partille/Lerum

Från: Halv åtta hos mig

21 ingredienser

60m

Pilgrimsmusslor gratinerade med parmesanost och vitlök, serveras med svart risotto

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Bläckfiskris

  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk olja
  • 50 g grötris
  • 1 tsk grönsaksbuljong
  • 1 tsk skaldjursfond
  • 150-200 ml vatten
  • 2 msk vitt vin
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1-2 g bläckfiskbläck
  • 2 msk färskost
  • 1 tsk citron, zest

pilgrimsmusslor

  • 70 g smör
  • 1 msk olja
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 krm vitpeppar
  • 12 pilgrimsmusslor
  • 0,5 dl parmesanost, riven

Servering

  • 12 skal från pilgrimsmussla

Gör så här

Bläckfiskris

  1. Fräs schalottenlöken i oljan.
  2. Lägg i riset och addera buljongen, skaldjursfond, vatten lite åt gången, vinet, salt och peppar. Låt koka.
  3. Då riset är kokt blanda i bläckfiskbläck, citronzest och phildelphia ost.

Pilgrimsmusslor

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och blanda med 1 msk olja, ströbrödet, vitlöken, persiljan och vitpeppar till en smet.
  3. Vänd pilgrimsmusslorna i smeten, lägg dem i en ugnsfast form.
  4. Strö på parmesanen och ugnsbaka i ca 10-15 minuter tills dem får en fin gyllene färg.

Servering

  1. Servera musslorna och riset portionsvis i musselskalen.