Gratinerade musslor med parmesan, persilja och vitlök

Gratinerade musslor med parmesan, persilja och vitlök
Foto: Zeta

Gratinerade musslor med parmesan, persilja och vitlök

8 ingredienser

30 m

Dessa parmesangratinerade musslor kan vara en härlig förrätt, eller en rätt till en fin buffé.

Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån
Zeta Parmigiano Reggian 22 mån NY

Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån

Lagrad i minst 22 månader – harmonisk, fyllig med en lång eftersmak.

Läs mer

Ingredienser

portioner musslor
  • 20 blåmusslor [400 g]
  • 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, finriven
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 3 msk ströbröd
  • svartpeppar
  • 2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico

Gör så här

  1. Blanda ost med schalottenlök, vitlök, persilja, ströbröd, svartpeppar och olivolja. Fördela blandningen över varje mussla.
  2. Gratinera i ugn 225 grader tills osten smält, ca 10 minuter.
  3. Tag ut musslorna och låt dem svalna i några minuter. Servera som förrätt, drinktilltugg eller snacks.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pastasallad med pesto och parmesan

Fler tips från Zeta!

Här hittar du fler tips och goda recept från medelhavet.

Läs mer