Gratinerade musslor i vitlök

Gratinerade musslor i vitlök
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gratinerade musslor i vitlök

7 ingredienser

Det här är musslor för vitlöksälskaren. Servera som drinktilltugg, förrätt eller på buffé.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg blåmusslor
  • 0,5 l torr vitt vin
  • 50 g smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 rödlök

Gör så här

  1. Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta dem som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet. Koka musslorna i vinet 4 min under lock. Släng musslor som inte öppnat sig.
  2. Värm ugnen till 275°. Dela musslorna och lägg dem i skalhalvorna i en ugnssäker form. Rör samman smör, salt och peppar. Pressa ner vitlöken. Fördela blandningen på musslorna.
  3. Skala och skär rödlöken i tunna strimlor. Lägg lök på varje mussla. Gratinera i ugnen i 3-4 minuter.