Gratinerade ägg på spenatbädd

Gratinerade ägg på spenatbädd
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gratinerade ägg på spenatbädd

5 ingredienser

Med fryst smördeg går den här läckra pajen snabbt att fixa.

Ingredienser

portioner
  • 1 pajbotten av smördeg, kavlad
  • 1 förp bladspenat, fryst
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 2 dl hollandaisesås, färdig
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Klä en pajform med degen. Nagga den och grädda i 5 minuter i 225°.
  2. Tina spenaten i en kastrull. Pressa ur lite vätska och tillsätt 1 matsked smör. Bred den över pajen. Dela äggen och lägg dem på pajen. Fördela såsen över, strö på ost och eventuellt lite paprikapulver. Gratinera hastigt i 275°.