• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Gratinerad laxfilé med blomkål och dragon

Grey Poupon Gratinerad laxfilé med blomkål och dragon
Foto: Arvid Nordqvist
Grey Poupon logga
Grey Poupon logga

Gratinerad laxfilé med blomkål och dragon

7 steg att laga

9 ingredienser

30 min

Lax är alltid en god rätt att servera både till vardags och helg. Här får den sällskap av blomkål och en smakrik sås med senap.

Tips! Det går bra att byta ut den grovkorniga senapen mot vanlig Grey Poupon dijonsenap.

Ta fram det bästa och lyft smaken med ”Grey Poupon Old Style dijonsenap”.

Grey Poupon_produktbild_02_ny

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé
  • 400 g blomkål
  • 3 dl smetana
  • 1,5 msk Grey Poupon old style dijonsenap
  • 3 msk Kikkoman Ponzu-sojasås
  • 3 msk färsk dragon, hackad

Tillbehör

  • 4 port ris (eller annat gryn)
  • 1 citron
  • 65 g rucolasallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Dela blomkålen i buketter och lägg runt laxen.
  3. Blanda smetana med senap, ponzusås, dragon och smaka av med salt och peppar. Bred smeten över fisken och blomkålen.
  4. Sätt formen mitt i ugnen (ca 15 minuter).
  5. Koka ris eller gryn efter anvisningarna på förpackningen.
  6. Skär citronen i klyftor.
  7. Strö över rucola över gratängen strax före servering och servera med ris eller annat gryn och citron.