Gratinerad laxfilé med blomkål och dragon

Grey Poupon Gratinerad laxfilé med blomkål och dragon
Foto: Arvid Nordqvist

Gratinerad laxfilé med blomkål och dragon

9 ingredienser

30 min

Lax är alltid en god rätt att servera både till vardags och helg. Här får den sällskap av blomkål och en smakrik sås med senap.

Tips! Det går bra att byta ut den grovkorniga senapen mot vanlig Grey Poupon dijonsenap.

Ta fram det bästa med Grey Poupon
Grey Poupon produktbild NY2021

Ta fram det bästa med Grey Poupon

En tidlös trotjänare från Dijon som har en given plats i alla finsmakares kök.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 600 g laxfilé
  • 400 g blomkål
  • 3 dl smetana
  • 1,5 msk Grey Poupon old style dijonsenap
  • 3 msk Kikkoman Ponzu-sojasås
  • 3 msk färsk dragon, hackad

Tillbehör

  • 4 port ris (eller annat gryn)
  • 1 citron
  • 65 g rucolasallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Dela blomkålen i buketter och lägg runt laxen.
  3. Blanda smetana med senap, ponzusås, dragon och smaka av med salt och peppar. Bred smeten över fisken och blomkålen.
  4. Sätt formen mitt i ugnen (ca 15 minuter).
  5. Koka ris eller gryn efter anvisningarna på förpackningen.
  6. Skär citronen i klyftor.
  7. Strö över rucola över gratängen strax före servering och servera med ris eller annat gryn och citron.