Gratinerad laxfilé med blomkål och dragon

Grey Poupon Gratinerad laxfilé med blomkål och dragon
Foto: Arvid Nordqvist

Gratinerad laxfilé med blomkål och dragon

1

7 steg att laga

9 ingredienser

30 min

Lax är alltid en god rätt att servera både till vardags och helg. Här får den sällskap av blomkål och en smakrik sås med senap.

Grey Poupon_produktbild_02_ny

Ta fram det bästa

Lyft smaken med ”Grey Poupon Old Style dijonsenap”.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g laxfilé
  • 400 g blomkål
  • 3 dl smetana
  • 1,5 msk Grey Poupon old style dijonsenap
  • 3 msk Kikkoman Ponzu-sojasås
  • 3 msk färsk dragon, hackad

Tillbehör

  • 4 port ris (eller annat gryn)
  • 1 citron
  • 65 g rucolasallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Dela blomkålen i buketter och lägg runt laxen.
  3. Blanda smetana med senap, ponzusås, dragon och smaka av med salt och peppar. Bred smeten över fisken och blomkålen.
  4. Sätt formen mitt i ugnen (ca 15 minuter).
  5. Koka ris eller gryn efter anvisningarna på förpackningen.
  6. Skär citronen i klyftor.
  7. Strö över rucola över gratängen strax före servering och servera med ris eller annat gryn och citron.