Gratinerad kantarelltoast

Gratinerad kantarelltoast
Foto: TV4
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Gratinerad kantarelltoast

9 ingredienser

15 m

Stefano Catenaccis varma kantarellmacka med västerbottensost.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor baguette
  • 100 g kantareller
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 40 g smör
  • salt
  • vitpeppar
  • Västerbottensost
  • krasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek kantarellerna med löken i hälften av smöret, tillsätt därefter grädden, koka ihop det i några minuter. Smaka av med salt, peppar och avsluta med att montera i resterande smör.
  3. Rosta brödskivorna lite grann så att de inte blir sunkiga av kantarellerna, fördela kantarellerna på brödskivorna, strö över västerbottensost. Gratinera i ugn tills osten blir gyllenbrun och servera med smörgåskrasse på.