Gratinerad kantarelltoast med kräm på västerbottensost

Gratinerad kantarelltoast med kräm på västerbottensost
Foto: Tv4

Gratinerad kantarelltoast med kräm på västerbottensost

Av: Evelina - Arvidsjaur

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

20 m

Härlig förrätt bestående av en gratinerad toast med svamp och ostkräm.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 l kantareller
  • 4 skivor bröd
  • 100 g smör
  • 1 dl lagrad ost (ex Västerbotten ost)
  • 4 msk crème fraîche
  • salt
  • peppar
  • 1 msk persilja

Gör så här

  1. Smörstek kantarellerna i allt smör salta och peppra.
  2. Vänd ner bröd bitarna i stek pannan med de färdigstekta kantarellerna, så att brödet suger upp resten av det svamp smakande smöret.
  3. Blanda ihop Cream fraiche med den rivna osten och klicka ut ca en matsked per bröd bit.
  4. Gratinera bröd bitarna i ugnen tills osten är smält och fått färg.
  5. Toppa därefter de färdig gratinerade bröden med de smör stekta kantarellerna, garnera med finhackad persilja.