Gratinerad hummer med ajvar och vitlök

Gratinerad hummer med ajvar och vitlök

9 ingredienser

25 m

Lyxig förrätt på bara 20 minuter! Hummer gratinerad i en gräddig sås med Ajvar och vitlök. Perfekt till Nyårsmiddagen!

Ingredienser

portioner
  • 2 humrar, kokta
  • 1,5 dl grädde
  • 2 msk Podravka Ajvar stark
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk färsk persilja, finhackad

Servering:

  • 0,75 dl majonnäs
  • 1 msk ajvar relish
  • sallad
  • citron, klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klyv humrarna på längden. Gröp ut köttet ur både klor och stjärt. Se till att du plockar bort tarmen och magsäcken. Hacka hummerköttet och blanda med grädde, pressad vitlök, ajvar och persilja. Låt dra 5 minuter.
  3. Fyll de urgröpta humrarna med det marinerade köttet och den gräddiga såsen. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Blanda under tiden ihop majonnäs med ajvar. Servera humrarna med sallad, ajvarmajonnäs och en klyfta citron.