Gratinerad chèvre med gulbeta och torkat renkött

Gratinerad chèvre med gulbeta och torkat renkött
Foto: TV4

Gratinerad chèvre med gulbeta och torkat renkött

Av: Madelene - Sveg

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

1 h 45 m

Varm getost med kokta gulbetor. Serveras på rucolabädd och med torkat renkött.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 200 g chèvreost
  • 1-2 msk tryffelhonung
  • 1-2 msk crema di balsamico
  • 50 g torkat renkött
  • 1 förp rucolasallad
  • 50 g pinjenötter

Gör så här

  1. Skölj gulbetorna. Koka betorna med skal i lättsaltat vatten, ca 30-60 min eller tills de mjuknat. Skölj i kallt vatten och skala dem. Dela betorna på mitten.
  2. Skiva upp osten i ca 1,5 cm tjocka skivor. Lägg 1 skiva på vardera bethalva. Lägg dem i en ugnssäker form och gratinera i ugnen på 225 grader, ca 5 min tills osten börjat smälta.
  3. Rosta pinjenötterna lätt i en stekpanna.
  4. Skär upp det torkade renköttet i tunna skivor.
  5. Lägg en rucolabädd på tallriken, chèvrebetan i mitten och det torkade renköttet runt om. Ringla över tryffelhonung och balsamico, strö över pinjenötterna. Servera!