Granola med O’boy

2 röster
30 m
10 dl
Granola med O’boy
Foto: fixasjälv.se

O'boy - Originalet funnits i skafferiet hos de flesta barnfamiljer sedan 1960.

O'boy produktbild Ny

Gör en lyxig och hemgjord granola med smak av O'boy, mörk choklad och nötter. Enkelt och farligt gott till frukost och brunch!

30 m
10 dl

Du behöver

  • 7 dl havregryn
  • 0,5 dl kokosolja
  • 2 dl O’boy Less Sugar
  • 0,75 dl honung (eller agavesirap)
  • 1 dl Marabou Premium 70%, hackad
  • 2 dl blandade frön (eller nötter)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Blanda en flytande “kräm” av kokosolja, O’boy och honung eller agavesirap.
  3. Häll upp havregrynen och nötter i en stor skål och och häll O’boy-krämen över. Rör om tills havregrynen är helt täckta av kräm.
  4. Täck en plåt med bakplåtspapper. Häll upp granolan på plåten och sprid ut. Baka i cirka 10 minuter och rör sedan om. Baka ytterligare 10-15 minuter.
  5. Vill du ha riktigt stora kluster häller du på hackad choklad på den varma granolan och rör om försiktigt . Kyl sedan helt på plåten utan omröring. Det kommer att bildas klumpar när den svalnar.
  6. Förvara i en lufttät behållare upp till tre veckor (den kommer aldrig räcka så länge!)
4 februari 2019