I samarbete med O’boy

Granola med O’boy

2 röster
30 m
10 dl
Granola med O’boy
Foto: fixasjälv.se

Gör en lyxig och hemgjord granola med smak av O'boy, mörk choklad och nötter. Enkelt och farligt gott till frukost och brunch!

Visa mer
30 m
10 dl

Du behöver

  • 7 dl havregryn
  • 0,5 dl kokosolja
  • 2 dl O’boy Less Sugar
  • 0,75 dl honung eller agavesirap
  • 1 dl Marabou Premium, hackad
  • 2 dl frön eller nötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Blanda en flytande “kräm” av kokosolja, O’boy och honung eller agavesirap.
  3. Häll upp havregrynen och nötter i en stor skål och och häll O’boy-krämen över. Rör om tills havregrynen är helt täckta av kräm.
  4. Täck en plåt med bakplåtspapper. Häll upp granolan på plåten och sprid ut. Baka i cirka 10 minuter och rör sedan om. Baka ytterligare 10-15 minuter.
  5. Vill du ha riktigt stora kluster häller du på hackad choklad på den varma granolan och rör om försiktigt . Kyl sedan helt på plåten utan omröring. Det kommer att bildas klumpar när den svalnar.
  6. Förvara i en lufttät behållare upp till tre veckor (den kommer aldrig räcka så länge!)
4 februari 2019

Laddar fler recept...