Originalet som funnits i skafferiet hos de flesta barnfamiljer sedan 1960.
Läs mer
Ingredienser
dl
7 dl havregryn
0,5 dl kokosolja
2 dl O’boy Less Sugar
0,75 dl honung (eller agavesirap)
1 dl Marabou Premium 70%, hackad
2 dl blandade frön (eller nötter)
Gör så här
Sätt ugnen på 170 grader.
Blanda en flytande “kräm” av kokosolja, O’boy och honung eller agavesirap.
Häll upp havregrynen och nötter i en stor skål och och häll O’boy-krämen över. Rör om tills havregrynen är helt täckta av kräm.
Täck en plåt med bakplåtspapper. Häll upp granolan på plåten och sprid ut. Baka i cirka 10 minuter och rör sedan om. Baka ytterligare 10-15 minuter.
Vill du ha riktigt stora kluster häller du på hackad choklad på den varma granolan och rör om försiktigt . Kyl sedan helt på plåten utan omröring. Det kommer att bildas klumpar när den svalnar.
Förvara i en lufttät behållare upp till tre veckor (den kommer aldrig räcka så länge!)