Granita tonic (alkoholfri)

Granita/granité på citrusfrukter som serveras i ett cocktailglas och toppas med kallt tonic water. 


(Går även att göra med alkohol med champagne istället för tonic. Perfekt att antingen köra som aptitretare eller som en avslutning efter middagen.) /Mathin

30 december 2017

Du behöver

Citrusgranité

  • 1 dl vatten
  • 1,3 dl strösocker
  • 3 dl blodapelsin- eller blodgrapejuice, färskpressad
  • 0,5 dl citronjuice, färskpressad
  • ev 0,3 dl pomeransjuice, färskpressad

Granité Tonic

  • 1-2 matskedar granité
  • 6 cl tonic water

Gör så här

  1. Citrusgranité
    Koka upp 1 dl vatten på spisen. Ta av från värmen och rör i 1,3 dl strösocker. Låt svalna.
  2. Pressa och sila av fruktköttet och mät upp juicen från citrusfrukterna.
  3. Häll samman citrusjuicerna med sockerlagen.
  4. Rör om och häll ner alltsammans i en grund form och ställ i frysen.
  5. Rör om med en gaffel medan det fryser. Ca : var 30:e minut i 3-4 timmar. Förvaras i frysen fram till servering i en burk med lock.
  6. Granité tonic
    Ta fram ett cocktailglas och skrapa upp granitén i glaset.
  7. Häll upp tonic water så att det täcker ca: hälften av granitén. Servera med en sked i glaset.
Kommentera receptet
Kökets kurser

Fler goda recept