Gräddig renskavsgryta, serveras med potatismos

Gräddig renskavsgryta, serveras med potatismos
Foto: TV4

Gräddig renskavsgryta, serveras med potatismos

Av: Hanna-Kaisa - Haparanda

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

40m

Mustig gryta med renskav, svartvinbärsgelé och enbär, serveras med lent potatismos.

Dryckesförslag: Rött vin; Valpolicella Ripasso 2014 nr 74345

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

potatismos

  • 1 kg potatis
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk Aromat
  • 2-2,5 dl standardmjölk
  • 0,5 dl grädde
  • 50 g smör

Gräddig renskav

  • 2 förp renskav (à 480 g)
  • 2 gula lökar, skivad
  • 50 g smör
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • 10 enbär, krossade
  • ev 4 msk messmör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

Potatismos

  1. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten tills den är genomkokt.
  2. Häll av och pressa potatisen.
  3. Koka upp mjölk och smör och blanda det med potatisen till en puré.
  4. Smaka av med salt och aromat.

Gräddig renskav

  1. Fräs hackad lök och renskav i smöret så att köttet får lite färg och löken mjukar.
  2. Tillsätt grädde, fond, gelé, enbär och messmör.
  3. Sjud i 10–15 minuter.
  4. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servering

  1. Servera den varma grytan med lent potatismos.