Gräddig pannacotta med hallon

Gräddig pannacotta med hallon NY
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gräddig pannacotta med hallon

7 ingredienser

20 m + 2 h

En gräddig pannacotta med färska bär finns det få som säger nej till.

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 3 gelatinblad
  • 1 vaniljstång (alt 1 tsk vaniljsocker)
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 dl hallon

Garnering

  • blandade bär (eller frukt)
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
  3. Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
  4. Sila bort vaniljstången.
  5. Fördela hallonen i 6 portionsglas. Häll på smeten och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar. Dekorera med bär och gröna blad före servering.