I samarbete med Valio

Gräddig kycklinggryta med svamp och rotfrukter

5 röster
40 m
4
Valio Gräddig kycklinggryta med svamp och rotfrukter
Foto: Valio

Laktosfri, len och krämig kycklinggryta med svamp och rotfrukter. Servera tillsammans med timjansrostad potatis.

Visa mer
40 m
4

Du behöver

Kycklinggryta

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 dl Valio Eila® laktosfri matgrädde 10 %
  • 25 g Valio Eila® laktosfri smör
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 100 g blandsvamp
  • salt
  • peppar
  • ev maizena, till redning

Rostad potatis

  • 1 kg fast potatis
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk torkad timjan
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär kycklingen i strimlor och dela svampen i kvartar. Stek kycklingen tillsammans med svampen och smör i en stekpanna.
  2. Vänd i löken och rotfrukterna och fräs det hela ett tag till. Häll på buljong och grädde, låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
  3. Timjanrostad potatis
    Skär rotfrukterna i klyftor eller stavar och blanda allt på en plåt tillsammans med olja och kryddor. Rosta i ugn 220 på grader i 20-30 minuter.
  4. Servera eventuellt med torkade lingon.
Tips!
Valio headerbild tårta

Har du känslig mage?

Eller misstänker att du är laktosintolerant? Gör Valios laktosintoleranstest här >>

29 mars 2019

Laddar fler recept...