Gräddfilspudding med rabarber, krossade drömmar och saltrostad hasselnötter

1 röst
30 m + tid i kyl
8

Du behöver

Gräddfilspudding

  • 2,5 gelatinblad
  • 7,5 dl gräddfil
  • 2,5 dl mjölk
  • 100 g socker
  • 1 vaniljstång

Rabarberkompott

  • 2 stjälkar rabarber
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl vitt vin
  • 2-3 lagerblad
  • 2-3 stjärnanis
  • 1 citron

Servering

  • hasselnötter
  • drömmar

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter.
  2. Koka upp mjölk, socker och en urskrapad vaniljstång. Krama ur gelatinbladen och vispa ner i mjölken.
  3. Vänd samman mjölkblandningen med gräddfilen, häll upp i valfri portionsskål eller i serveringsglas. Låt stelna i kylen i några timmar så den sätter sig.
  4. Skala rabarbern om den är grov, skiva ner i mindre bitar. Häll på sockret och vitt vin och låt koka ihop i ett par minuter. lägg i några lagerblad och stjärnanis. koka kompotten tills rabarbern är mjuk rakt igenom. Smaka av med citron och eventuellt mer socker.
  5. Rosta hasselnötterna i en medelvarm stekpanna, salta och låt svalna lite.
  6. Krossa drömmar (färdigköpa kakor) och hasselnötterna.
  7. Ta ut puddingen, lägg på lite ljummen rabarberkompott, toppa med hasselnötter och kaksmulorna.
19 maj 2018

Fler goda recept