Fläskfilé med råstekt potatis

Fläskfilé med råstekt potatis
Foto: Joel Wåreus

Fläskfilé med råstekt potatis

Av: Gunilla Lindeberg, Annika Wesslén

Från: Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk, ägg

11 ingredienser

Fläskfilén får god smak med äpple och lingon. Råstekt potatis är mycket gott till. Kan göras helt utan: laktos • mjölk • soja • vete • ägg.

* ”Ren Havre” kan användas i den glutenfria kosten efter samråd med läkare eller dietist.

** Läs ingrediensförteckningen så att buljongen inte innehåller något du inte tål.

Ingredienser

portioner
  • 400 g fläskfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Sås

  • 3 dl äppelcider
  • 1 dl havregrädde*
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 köttbuljongtärning** (utan mjölk)
  • 1 dl färska lingon (eller frysta)
  • 2 äpplen

Till stekning

  • mjölkfritt margarin
  • Serveras gärna med råstekt potatis

Gör så här

Sås

  1. Vispa ihop cider, ”havregrädde”, majsstärkelse och buljongtärning.
  2. Låt koka upp och sjud några minuter.
  3. Smaka av och blanda i lingon.

Kött

  1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor.
  2. Hetta upp margarin i en stekpanna och stek filéerna några minuter på varje sida.

Äpplen

  1. Skär äpplena i tärningar och stek upp dem så att de mjuknar lite.

Potatis

  1. Skär potatis i tunna skivor och stek i lite olja tills de är mjuka och fått lite färg.
  2. En nypa salt och lite nymalen peppar på.
  3. Servera fläskfilén med äppelbitar, råstekt potatis och sås.