Sätt ugnen på 250 grader varmluft. Klä en långpanna med smörpapper.
Mortla saffran.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i ägg- och sockervispet.
Bred ut smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen i max 6 minuter. Kolla med en sticka att den inte klibbar. Låt kakan svalna.
Mascarponefyllning
Tvätta citronen och riv det yttersta av citronskalet, inget vitt ska följa med.
Vispa mascarpone, florsocker och vaniljsocker lite lätt i en bunke. Rör sedan ner grädde, lite i taget. Vispa till en fast och fin kräm. Slutligen blanda därefter ner skalet från citronen. Fyll spritspåse med en stjärnformad tyll.
Montering
Dela botten i två delar på tvären.
Spritsa längs kanten på den ena och på diagonalen så att du får hålrum där du lägger ner salmbärssylt för att sedan täcka med ett lager mascarponekräm. Lägg på det andra anslaget.
Skär försiktigt med en brödkniv eller vass smal kniv på diagonalen, så du får ut 4 bakelser.
Spritsa resten av mascarponekrämen till ett fint mönster ovanpå var och en av de fyra bakelserna.