Görgoa havskräftor med vitlök och örter

Görgoa havskräftor med vitlök och örter
Foto: TV4

Görgoa havskräftor med vitlök och örter

Av: Therese - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 m

I vissa lägen ska man inte snåla på smöret, när man gör gratinerade havskräftor ska man helst inte snåla på någonting. Fett, örter, vitlök – behöver jag säga mer? /Therese

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 8 råa havskräftor
  • 1 msk torkad dill
  • 1 msk torkad oregano
  • salt
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 4 klyftor vitlök, pressade
  • några kvistar färsk dill, finhackad
  • några kvistar persilja, finhackad
  • 0,5 dl olivolja

Till servering

  • baguette
  • citron, klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klyv kräftorna på längden och lägg halvorna på en plåt. Strö över dill, oregano och lite salt.
  3. Blanda ihop smöret med de pressade vitlöksklyftorna och de finhackade färska örterna. Klicka vitlökssmöret över kräfthalvorna. Häll till sist över olivoljan.
  4. Gratinera kräftorna på översta falsen i ugnen i 5 minuter. Ta ut plåten och ös spadet på kräftorna, gratinera sedan ytterligare 3–4 minuter.
  5. Servera direkt med gott bröd och en citronklyfta.