Kantarellmacka med parmesan

4 röster
20 min
4
Godaste kantarellmackan med parmesan

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Timjan.

Timjan krydda Santa Maria

Få saker går upp emot doften av smörstekta kantareller! I det här receptet på den ultimata kantarellmackan, toppas allt med riven parmesan och perslija. Varsågod och njut!

20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 1 tsk Santa Maria Ekologisk Timjan
  • 2 krm Santa Maria Tellicherry Black Pepper
  • 2 dl grädde
  • 4 brödskivor
  • 20 g parmesanost
  • 2 msk persilja
  • 2 krm Santa Maria Rock Salt

Gör så här

  1. Ansa och rensa svampen (både gula kantareller och trattkantareller funkar fint). Skär ner stora svampar i mindre bitar.
  2. Smält smör i en het panna. Lägg i svampen när smöret tystnat och stek tills vattnet dunstat.
  3. Finhacka löken och lägg i pannan tillsammans med timjan och svartpeppar. Sänk till medelhög värme. Fräs ytterligare tills svampen fått färg och löken blivit genomskinlig och mjuk.
  4. Häll över grädden och låt det koka in. Rosta under tiden fyra skivor bröd, riv parmesanen fint och grovhacka persiljan.
  5. Smaka av kantarellstuvningen med salt.
  6. Toppa det rostade brödet med stuvningen och garnera med parmesan och persilja.
23 mars 2020