Gnocchi vedure

Gnocchi vedure
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gnocchi vedure

9 ingredienser

En matig sallad som passar utmärkt att servera till grillat kött eller fisk. Detta är både sallad och grönsaker i ett. Kan det bli bättre?

Ingredienser

portioner
  • 250 g gnocchi
  • 250 g broccoli
  • 100 g sockerärtor
  • 250 g blomkål
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 60 g parmesanost, riven
  • 50 g smör
  • gourmetsalt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka gnocchin i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet. Bryt blomkål och broccoli i buketter. Ansa sockerärterna och skär sellerin i mindre bitar.
  2. Koka broccolin och blomkålsbuketterna i saltat vatten i ca 5 minuter. Lägg i sockerärter och selleri när det återstår 2 minuter av koktiden. Häll av grönsakerna i ett durkslag och lägg i smöret, låt det smälta ner. Lägg upp det på ett fat tillsammans med gnocchin.
  3. Vrid några varv med svartpepparkvarnen och smula över gourmetsalt. Strö rikligt med parmesanost över.