Gnocchi med sidfläsk och salvia

koket.se
Gnocchi med sidfläsk och salvia
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Gnocchi med sidfläsk och salvia

12 ingredienser

20 m

Supersnabb vardagsmiddag med gnocchi, sidfläsk, rostade tomater och parmesan.

Vill du göra din egen gnocchi? Se vår receptfilm med recept här >>

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g gnocchi

Bakade småtomater

  • 400 g romanticatomater
  • 1 knippe timjan
  • olivolja
  • salt

Sidfläsk, broccoli och salvia

  • 400 g rökt sidfläsk
  • 2 broccoli
  • 1 knippe salvia
  • salt
  • olivolja, till stekning

Garnering

  • citron, skalet
  • parmesanost, nyriven

Gör så här

  1. Lägg hela tomater på en plåt, gärna med kvisten kvar. Fördela över timjanen. Salta och rippla över olivolja. Baka i ugnen på 150 grader i ca 10-15 minuter.
  2. Tärna sidfläsket. Och dela broccolin i mindre bitar. Plocka salvian. Stek sidfläsket ordentligt i pannan. Tillsätt olivolja och broccolin. Avsluta med salvian i slutet. Smaka av med salt.
  3. Koka gnocchin enligt förpackningen och blanda upp med sidfläsket och broccolin innan servering.