Gnocchi med rödbetor och balsamicosirap

Gnocchi med rödbetor och balsamicosirap
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gnocchi med rödbetor och balsamicosirap

7 ingredienser

Detta är gott som tillbehör till kött, fågel eller fisk. Som förrätt lagom till fyra personer, annars två personer.

Ingredienser

portioner
  • 250 g gnocchi
  • 5 rödbetor
  • 2,5 dl balsamvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 250 g fetaost
  • 2 msk smör
  • 1 dl pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet. Vänd ner smöret.
  2. Rosta pinjenötterna i ugnen ca 10 minuter i 175°. Rör om då och då. Koka ihop balsamvinäger och socker till hälften. Låt svalna. Koka rödbetorna mjuka och låt dem svalna. Smula fetaosten. Skala och skär rödbetorna i kvartar.
  3. Lägg gnocchi, rödbetor och smulad fetaost på en tallrik. Ringla över den reducerade balsamvinägern. Strö över de rostade pinjenötterna.