Gnocchi med pumpa och gorgonzola

koket.se
Gnocchi med pumpa och gorgonzola
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Gnocchi med pumpa och gorgonzola

14 ingredienser

30 m

Gnocchi med rostad pumpa serverad med gorgonzola och honungsrostade nötter.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 dl valnötter
  • honung, flytande
  • 800 g muscatpumpa (eller hokkaidopumpa)
  • olivolja
  • 800 g färsk potatisgnocchi (hemlagad eller köpt)
  • 2 msk smör
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 10 blad av färsk salvia, finstrimlade
  • 1 dl små svarta urkärnade oliver av god kvalitet
  • 1 dl parmesanost, färskriven
  • salt
  • svartpeppar
  • 250 g gorgonzolaost
  • bakplåtspapper

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rosta valnötterna i en torr varm stekpanna. Rör ner honungen och låt den smälta. Ta pannan från värmen och låt nötterna svalna.
  3. Skala, kärna ur och skär pumpaköttet i små tärningar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över olivolja, salta och peppra, och rosta dem i ugnen ca 10-15 minuter, tills de mjuknat något men fortfarande är spänstiga.
  4. Värm 2 msk olivolja och smör i en kastrull. Tillsätt lök och salvia, fräs dem på låg värme så att löken inte bränns vid.
  5. Koka gnocchin i lättsaltat vatten enligt anvisningen på paketet och lyft sedan försiktigt upp gnocchin, med en hålslev. Låt den rinna av och lägg över dem i kastrullen med lök och salvia. Blanda försiktigt i pumpatärningar och oliver. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera gnocchi överströdd med lite parmesanost och med en skiva gorgonzola och nötter på ett fat vid sidan om.