Rosta valnötterna i en torr varm stekpanna. Rör ner honungen och låt den smälta. Ta pannan från värmen och låt nötterna svalna.
Skala, kärna ur och skär pumpaköttet i små tärningar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över olivolja, salta och peppra, och rosta dem i ugnen ca 10-15 minuter, tills de mjuknat något men fortfarande är spänstiga.
Värm 2 msk olivolja och smör i en kastrull. Tillsätt lök och salvia, fräs dem på låg värme så att löken inte bränns vid.
Koka gnocchin i lättsaltat vatten enligt anvisningen på paketet och lyft sedan försiktigt upp gnocchin, med en hålslev. Låt den rinna av och lägg över dem i kastrullen med lök och salvia. Blanda försiktigt i pumpatärningar och oliver. Smaka av med salt och peppar.
Servera gnocchi överströdd med lite parmesanost och med en skiva gorgonzola och nötter på ett fat vid sidan om.