Gnocchi med pumpa och gorgonzola

30 m
4
Spela video Gnocchi med pumpa och gorgonzola
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 1 dl valnötter
  • flytande honung
  • 800 g muscat- eller hokkaidopumpa
  • olivolja
  • 800 g färsk potatisgnocchi, hemlagad eller köpt
  • 2 msk smör
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 10 blad av färsk salvia, finstrimlade
  • 1 dl små svarta urkärnade oliver av god kvalitet
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • salt och svartpeppar
  • 250 g gorgonzola
  • bakplåtspapper

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rosta valnötterna i en torr varm stekpanna. Rör ner honungen och låt den smälta. Ta pannan från värmen och låt nötterna svalna.
  3. Skala, kärna ur och skär pumpaköttet i små tärningar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över olivolja, salta och peppra, och rosta dem i ugnen ca 10-15 minuter, tills de mjuknat något men fortfarande är spänstiga.
  4. Värm 2 msk olivolja och smör i en kastrull. Tillsätt lök och salvia, fräs dem på låg värme så att löken inte bränns vid.
  5. Koka gnocchin i lättsaltat vatten enligt anvisningen på paketet och lyft sedan försiktigt upp gnocchin, med en hålslev. Låt den rinna av och lägg över dem i kastrullen med lök och salvia. Blanda försiktigt i pumpatärningar och oliver. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera gnocchi överströdd med lite parmesanost och med en skiva gorgonzola och nötter på ett fat vid sidan om.
Kommentera receptet

Fler goda recept