Gnocchi
 med mamma Ancis rosa pastasås

Gnocchi
 med mamma Ancis rosa pastasås
Foto: TV4

Gnocchi
 med mamma Ancis rosa pastasås

Av: Emelie - Partille/Lerum

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

1h

Härlig Gnocchi serveras tillsammans med vacker sås med smak av chili, vitlök och champinjoner

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • smör, till stekning
  • 4 förp bacon (à 140 g)
  • 400 g färskost, vitlökssmak
  • 7,5 dl crème fraîche
  • 7-8 klyftor vitlök
  • 500 ml chilisås
  • 200 g champinjoner på burk, skivade
  • örtsalt
  • 400 g gnocchi, pasta
  • 2-3 msk salt

Gör så här

Sås

  1. Grovhacka den gula löken.
  2. Bryn löken i stekpanna, i en klick smör, tills löken är mjuk.
  3. Dela upp baconen i mindre bitar och tillsätt den i pannan med löken.
  4. Blanda färskosten och creme fraiche i en bunke.
  5. Pressa i 4-5 vitlöksklyftor i bunken och tillsätt två tredjedelar av chilisåsen, tillsätt mer chilisås efter behag för smaken och för färgens skull.
  6. Häll i blandningen i pannan och koka upp.
  7. Tillför mer vitlök, 2-3 vitlöksklyftor, beroende på smak och örtsalt under uppkokning och avsmakning.
  8. Häll bort spadet från champinjonerna och tillsätt champinjonerna i stekpannan.
  9. Låt puttra under lock på medel värme.

Gnocchi

  1. Koka upp pastavatten och salta rikligt, ca 2-3 msk.
  2. Häll i pastan när vattnet kokar, koka i ca 5 minuter.
  3. Sätt på locket och ta av från plattan, låt stå resterande tid av koktiden för att undvika att pastan blir överkokt.
  4. Häll av vattnet.

Servering

  1. Servera den varm gnocchin med den vackra pastasåsen.