Gnocchi med brysselkål

Gnocchi med brysselkål
Foto: Aito

Gnocchi med brysselkål

2

11 ingredienser

30 m

Gnocchi med brysselkål Aito Oat Cuisine Peppar kommer snabbt bli en ny favoriträtt att servera så väl till helg som vardag.

läs mer
aito_peppar

Testa Fazer Aitos produkter!

Växtbaserat, glutenfritt och supergott med Aito Oat Cuisine Peppar.

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 500 g potatis, kokt och skalad
  • 7 dl vetemjöl
  • 1,5 msk olivolja (till gnocchi)
  • 1 tsk salt
  • 400 g brysselkål
  • 3 kvistar rosmarin
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja (till stekning)
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald
  • 1 förp Aito Oat Cuisine Peppar [250 ml]

Gör så här

  1. Finriv den kokade och skalade potatisen med ett rivjärn.
  2. Lägg mjöl i en hög på en arbetsbänk eller skärbräda. Fördela potatisen ovanpå, ringla över olja och strö över 1 tsk salt. Knåda ihop till en deg.
  3. Dela degen i fyra delar och rulla en deg i taget till tumtjocka längder och skär i bitar om två centimeter. Tryck små jack med en gaffel eller kniv i gnocchibitarna och lägg på ett mjölat fat.
  4. Ansa brysselkålen, spara gärna bladen om de är fina och halvera eventuellt stora brysselkålshuvuden. Koka brysselkålen mjuk i lättsaltat vatten, det det tar ungefär 5 minuter. Kyl ner under kallt vatten och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Koka upp lättsaltat vatten till gnocchin. Koka gnocchin i cirka 2 minuter, de flyter upp till ytan när de är klara. Häll av vattnet.
  6. Hacka rosmarin och stek med gnocchi och vitlök i olivolja i cirka 3 minuter tills gnocchin börjar få färg. Tillsätt brysselkålen och brysselkålsbladen och stek ytterligare 2-3 minuter. Smaka upp med flingsalt och nymalen svartpeppar.
  7. Koka upp Aito Oat Cuisine Peppar.
  8. Servera gnocchin och brysselkålen med Aito Oat Cuisine Peppar.
TIPS!
läs mer
Kronärtskockspaj

Tips från Fazer Aito!

Se fler härliga recept

Läs mer