Gnocchi Caesar med kycklingklubbor

Gnocchi Caesar med kycklingklubbor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gnocchi Caesar med kycklingklubbor

17 ingredienser

Det är den krämiga och smakrika dressingen som gör en äkta Caesar. I den här varianten på Caesarsallad är brödkrutongerna i ursprungssalladen utbytta mot grissini, italienska brödpinnar.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl gnocchi, pasta
  • 4 kycklingklubbor, grillade
  • 2 krukor romansallad
  • 2 tomater
  • 1 rödlök

Caesardressing:

  • 2 äggulor
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 msk sardellfilé
  • 0,25 dl citron, pressad
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,75 dl matolja
  • 1-2 msk vatten
  • salt
  • svartpeppar

Till servering:

  • grissini

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och spola i kallt vatten.
  2. Dressing: Finhacka sardellerna. Skala vitlöksklyftan. Blanda äggulor, sardeller och senap. Droppa i oljan under omrörning. Rör i parmesanost och pressa ner vitlök. Tillsätt citronsaft och vinäger. Späd med vatten till lagom konsistens. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Klyfta tomaterna och finhacka rödlöken. Plocka av stora blad från romansallaten. Blanda ihop pasta, romansallat, tomater och lök med dressingen. Fördela salladsblandningen på fyra tallrikar. Lägg 4 grissini på varje portion. Lägg de grillade kycklingklubborna överst.