Glutenfria våfflor med grädde och sylt

Glutenfria våfflor med grädde och sylt
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Glutenfria våfflor med grädde och sylt

9 ingredienser

20 m

Använd mandelmjöl i din våffelsmet så får du frasiga och glutenfria våfflor. Försvinnande goda och serveras med grädde, sylt och valfria bär!

Ingredienser

portioner
  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 25 g smör, smält
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk fiberhusk

Servering

  • sylt, valfri
  • grädde, vispad

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom fiberhusk till en jämn smet. Tillsätt fiberhusk försiktigt under vispning så att det inte klumpar sig. Låt smeten svälla någon minut.
  2. Grädda våfflorna gyllene i smörat våffeljärn och servera med sylt och grädde. Mums!