Glutenfria chokladbiskvier med kaffe

POPULÄRT
Glutenfria chokladbiskvier med kaffe
Foto: TV4
Lars Rudin
Lars Rudin

Glutenfria chokladbiskvier med kaffe

Av: Lars Rudin

Från: Hela Sverige bakar

11 ingredienser

1 h

Mörka chokladbiskiver med choklad- och kaffesmörkräm. Glutenfria!

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Biskvibottnar

  • 100 g mandelmjöl
  • 125 g strösocker [1,5 dl]
  • 60 g äggvita [2 st]

Topping

  • 300 g mörk choklad 60 %

Kaffesmörkräm

  • 200 g mörk choklad 60 %
  • 400 g osaltat smör, rumsvarmt
  • 8 g vaniljsocker
  • 150 g äggvita [4 st]
  • 220 g strösocker [2,66 dl]
  • 0,5 krm salt
  • 75 g espresso, ljummen

Gör så här

Biskvibottnar

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mandelmjöl och socker. Lös sedan upp med lite äggvita i taget.
  3. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar (8 cm i diameter) på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tips! Rita cirklar på baksidan av pappret med hjälp av ett glas och en penna så får du bottnarna att bli lika stora.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Ta ut och låt svalna.

Topping

  1. Hacka och smält chokladen i ett vattenbad eller i micron, ställ åt sidan.

Kaffesmörkräm

  1. Hacka chokladen och smält den i vattenbad eller i micro, låt svalna.
  2. Vispa smör och vaniljsocker fluffigt.
  3. Vispa ägg och socker för hand i ett vattenbad till sockret har löst sig. Vispa sedan utan vattenbad med elvisp tills det svalnat.
  4. Vispa ner rumsvarmt smör och choklad i omgångar. Tillsätt sedan hälften av kaffet smaka av om det behövs mer. Ställ ev smörkrämen i kylen i väntan på montering.
  5. När krämen har svalnat och även bottnarna tar du en matsked och skedar ut krämen genom att dra av den mot kakbottnarna.
  6. När du ska toppa med choklad tar du en kniv och spetsar kakan i botten. Doppa försiktigt kakan med smörkrämen ner i chokladen och låt den smälta chokladen dra av sig själv.