Glutenfria amerikanska pannkakor

BOB Glutenfria amerikanska pannkakor
Foto: köket.se

Glutenfria amerikanska pannkakor

12 ingredienser

45 m

Glutenfria amerikanska pannkakor på majsmjöl och rismjöl. Lika enkelt att göra, fluffigt och riktigt gott!

BOB Bara bär & frukt
Bob Bara bär sylt

BOB Bara bär & frukt

BOB Bara bär & frukt – 100% från bär och frukt. Inget tillsatt socker, utan sötningsmedel och inga tillsatser.

Läs mer

Ingredienser

portioner12 - 14 stycken
  • 25 g smör
  • 1 dl rismjöl
  • 1,5 dl majsmjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • smör, till stekning

Servering

  • lönnsirap
  • BOB BARA BÄR & Frukt Hallon
  • 125 g hallon

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa sedan ner det smälta smöret, mjölk och ägg. Vispa tills smeten är helt slät utan klumpar. Låt svälla 20 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite smör och grädda små fina pannkakor. Du kan behöva smöra pannan mellan pannkakorna.
  3. Servera med lönnsirap, BOB BARA BÄR &Frukt och eventuellt lite färska hallon.
TIPS!
Fler tips från BOB!
Pannkaksburgare BOB

Fler tips från BOB!

Pannkakor, våfflor, bakverk och lekfulla tips! Här hittar du fler recept från BOB.

Läs mer