Glutenfri sesamlimpa

Glutenfri sesamlimpa
Foto: Sonja Dahlgren
Jessica Frej
Jessica Frej

Glutenfri sesamlimpa

10 ingredienser

3,5 h

En saftig limpa med knapriga sesamfrön. Brödet har en mild smak och passar bra som frukost eller mellanmålsbröd.

Recept från boken "Helt glutenfritt" av Jessica Frej och Maria Blohm.

Ingredienser

portioner limpa
  • 600 g vatten, kallt
  • 10 g jäst
  • 30 g honung
  • 200 g majsmjöl
  • 100 g bovetemjöl
  • 100 g rismjöl
  • 80 g sesamfrön
  • 2 tsk salt
  • 40 g fiberhusk
  • sesamfrön, att strö på brödet

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser utom fiberhusken till en jämn smet.
  2. Tillsätt fiberhusk under omrörning så att inga klumpar bildas.
  3. Jäs degen i en bunke övertäckt med plast i ca 2 timmar.
  4. Baka ut degen till en avlång limpa och strö över sesamfrön.
  5. Låt jäsa i 30 minuter på plåten.
  6. Grädda i 225 grader i 1 timme.
  7. Låt brödet svalna nästan helt innan du skär i det.