Glutenfri fillimpa

Glutenfri fillimpa
Foto: Magnus Fond
Sofia Antonsson
Sofia Antonsson

Glutenfri fillimpa

Av: Sofia Antonsson

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

1,5 h

Klassisk fillimpa som bakas fort, inte kräver jästid och går att variera i det oandliga. Tillsätt torkade tranbär, nötter eller olika brödkryddor.

Recepten är anpassade till FODMAP för dig med IBS

Ingredienser

portioner limpa
  • 2 dl rismjöl
  • 2 dl havremjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 0,5 dl fibrex
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl linfrön
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk brödkrydda
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 dl laktosfri filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • smör, till formen
  • 0,5 dl havrekross, till formen

Gör så här

  1. Satt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda väl till en lös och klibbig smet.
  3. Smörj en brödform (1,5 liter) med smör och strö i havrekross.
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 80–90 minuter.