Glutenfri citronpaj

Danyel Couet KK 2023

Glutenfri citronpaj

16 ingredienser

1,5 h

Lyxig maräng- och citronpaj som är både gluten- och laktosfri.

Ingredienser

portioner pajer

Pajbotten

  • 900 g mandelmjöl
  • 210 g rismjöl
  • 7 g bakpulver
  • 6 g salt
  • 300 g laktosfritt smör, kallt
  • 6 ägg
  • 45 ml vatten, kallt
  • 15 ml äppelcider, kall

Citroncurd

  • 300 g agavesirap
  • 15 g majsstärkelse
  • 300 g citron, saft
  • 4 ägg
  • 2 citroner, zest
  • 50 g laktosfritt smör

Italiensk maräng

  • 120 g äggvita
  • 250 g agavesirap

Gör så här

Pajdeg

  1. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och mixa hastigt tills det precis är blandat. Tryck ut degen i smorda pajformar (20-22 cm/diameter) och grädda i 150 grader, 25-30 minuter.

Citroncurd

  1. Blanda alla ingredienser och häll den i pajskalen. Grädda i 100 grader ca 30 minuter tills smeten har satt sig. Låt svalna tills rumstemperatur.

Italiensk maräng

  1. Vispa äggvitorna till maräng. Under tiden koka agavesirapen tills den har en temperatur på 122 grader. Häll den under snabb vispning i tunn stråle i marängen och fortsätt vispa tills den är rumstempererad.
  2. Bred sedan på marängen på pajen och bränn av med en brännare.