Glasnudelsallad med shiitakesvamp

Glasnudelsallad med shiitakesvamp
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Glasnudelsallad med shiitakesvamp

12 ingredienser

15 + tid i kyl

Har du funderat på det här med glasnudlar - men att det verkar krångligt? Tvärtom - du blötlägger dem bara i varm vatten så är det klart! Fräs på lite god shiitakesvamp och hacka lite grönsaker och vips har du en himmelskt god och fräsch sallad som du toppar med lite god soja!

Ingredienser

portioner
  • 4 port glasnudlar
  • 200-300 g shiitakesvamp
  • 1 förp salladsmix (eller machésallad)
  • ca 100 g sojabönor
  • ca 100 g cashewnötter
  • 1 avokado
  • färsk koriander, hackad
  • soja, några droppar

Picklad rödlök

  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2-3 rödlökar

Gör så här

Pickla rödlök

  1. Köp färdig picklad rödlök eller gör denna enkla variant. Blanda samman ättika, socker och vatten i en skål.
  2. Skala och skiva rödlökarna så tunt som möjligt, gärna med en mandolin. Lägg ner lökskivorna i lagen, rör ihop och häll över i en snygg burk med lock. Låt stå i kylen i 60 minuter innan servering.
  3. Lägg glasnudlarna i varmt vatten, enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Hacka koriander, cashewnötter och skiva avokadon.
  5. Fräs shiitakesvampen i olja med lite salt och peppar.
  6. Montera salladen och toppa med shiitakesvamp och en god soja.