Glasnudelsallad med fläsk och thaidressing

koket.se
Glasnudelsallad med fläsk och thaidressing
Foto: Tv4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Glasnudelsallad med fläsk och thaidressing

18 ingredienser

30 m

Supergod thaiinspirerad glasnudelsallad med krispiga grönsaker och fläskfärs. Servera den gärna i en stor skål och låt alla ta för sig.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g fläskfärs
  • 2 msk thailändsk soja (eller japansk soja)
  • 300 g glasnudlar

dressing

  • 3 msk neutral rapsolja
  • 3 limefrukter, finrivet skal och saft
  • 6 msk fisksås
  • 4,5 msk rörsocker (eller strösocker)
  • 1 tumstor bit ingefära, finriven
  • 3 klyftor vitlök, finrivna
  • 1-2 röda chilifrukter, i tunna skivor

sallad

  • 0,5 färsk vitkål (sommarkål eller spetskål)
  • 1 morot
  • 75 g sockerärtor
  • 4 salladslökar
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • 0,75 dl rostade jordnötter, grovhackade
  • 2 limefrukter, i klyftor

Gör så här

  1. Bryn fläskfärsen tills den fått fin färg. Tillsätt soja och låt den puttra in i färsen. Ta från värmen och låt svalna något.
  2. Koka nudlarna i 1 minut, kyl ner i dem i iskallt vatten. Låt rinna av väl i durkslag. Klipp dem grovt med en sax.
  3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  4. Strimla kål, morot och sockerärtor. Skär salladslöken i tunna skivor. Plocka blad från koriander och mynta. Finhacka korianderstjälkarna.
  5. Lägg nudlarna och fläsket i en stor skål, häll på hälften av dressingen och vänd runt. Lägg i alla grönsaker och korianderstjälkar, häll på resterande dressing och vänd försiktigt runt.
  6. Toppa med jordnötter och örter. Servera med limeklyftor.