Glaserade revbensspjäll med svartvinbärsgelé

Glaserade revbensspjäll med svartvinbärsgelé
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Glaserade revbensspjäll med svartvinbärsgelé

4 ingredienser

Som omväxling har vi kryddat julspjället med ingefära och svartvinbärsgelé. Se till att du får tjocka spjäll så att de inte blir torra när du steker dem.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 3 tsk salt
  • 3 tsk ingefärspulver
  • 4 msk svartvinbärsgelé (eller honung)

Gör så här

  1. Förvärm ugnen, med långpannan i, till 250°. Torka av köttet, blanda salt och ingefära och gnid in spjället runt om.
  2. Lägg spjället med fettsidan nedåt i den förvärmda långpannan. Tillsätt inget matfett, utan låt spjällets eget fett smälta. Vänd spjället efter 25–30 minuter, ös då och då under stekningen.
  3. Stek i ytterligare ca 20 minuter och häll sedan bort fettet. Bre svartvinbärsgelé över fettsidan och glasera i ca 10 minuter, ös ett par gånger under tiden.