Glaserad lök med apelsin

Glaserad lök med apelsin
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Glaserad lök med apelsin

9 ingredienser

20 m

Tommy Myllymäkis glaserade lök med apelsin passar utmärkt som tillbehör till anka och fläskkött.

Ingredienser

portioner
  • 4 gula lökar
  • 4 msk honung, flytande
  • 2 msk sherryvinäger
  • 1 apelsin, saft och skal
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 3 dl utspädd kalvfond
  • smör och matolja, att steka i

Gör så här

  1. Dela lökarna på mitten och stek på medelhög värme i matolja.
  2. Tillsätt flytande honung och sherryvinäger. Riv ner apelsinskal, pressa över apelsinsaft och lägg ner ett lagerblad. Slå på kalvfond och vänd lökarna. Låt såsen koka ihop till en simmig konsistens.
  3. Ös med såsen när den tjocknat något, löken skall bli helt mjuk. Tillsätt smör, blanda runt och smaka av med salt och peppar.